Recull patrimonial: present i futur
Via Augusta
Projecte del C.R.A. curs 2004/05


CAMINANT PER LA VIA AUGUSTA

Aquest curs el projecte Patrimoni i futur ens ha brindat l’oportunitat de conèixer un poc més els voltants dels nostres pobles. Dins dels objectius de estimats, haviem de treballar la Via Augusta o camí dels romans, més conegut d’aquesta manera per la gent dels pobles , com un dels camins que travessa per tots els nostres termes.

Llavors cada aulari es va proposar recòrrer una part del camí i així conèixer de més a prop aquest sender mil·lenari.

Al mes d’octubre els xiquets i xiquetes de Vilanova caminàrem fins a Ildum, que era una de les mansions on els viatgers podien descansar o canviar els cavalls, un servei perfectament establert que assegurava la comunicació regular de correspondència i encàrrecs.

En gener els alumnes de la Torre recorrerem un trosset seguint la senalització blanca i blava pròpia de la via i durant el mes de febrer els xiquets de Benlloch i la Pobla en vàrem reunir a l’arc de Cabanes i alli realitzarem una gimcana per a aprendre més coses sobre aquest monument.

Els continguts més importants que estudiarem tots foren els següents: què és la via Augusta, d’on venia, fins on arribava, i per quins llocs de la nostra comunitat passava , qui la va construir i com estava feta, com estava senalitzada abans i com ho està actualment i per últim quines pecualitats podem trobar en cada tram.

Benlloch: comencem la marxa

Torre: seguint les balises de la via

Al terme de la Pobla encara queden quatre mil·liaris situats al lloc originari. El més gran és aquest. Està extret de la cantera de la Marmudella, enclavada també dins del seu terme.

Vilanova: l'Hostalot

Aquesta és la única paret que queda en peu de l’Hostalot de Vilanova

Objectiu aconseguit!! Hem arribat a l’Arc de Cabanes.

 


12/11/2006 21:55:57