La Ràdio
Projecte del C.R.A. curs 2000/01


PLA ESPECÍFIC C.R.A.DIO

Tasca de motivació i planificació prèvia:

ÉS MOLT IMPORTANT QUE TOT AÇÒ ES FAÇA DE MANERA COL·LECTIVA

Objectius de la producció de textos:

Activitats per fer ràdio:

Posem, en principi, tot un seguit d'activitats de les quals triarem aquelles que millor s'adequen als alumnes o bé insertarem d'altres que ni tant sisquera hem pensat.

Alguns mecanismes que necessitarem per tal de desenvolupar l'activitat:

PAPER DEL MESTRE: ASSISTENT, ASSESSOR.

Avaluació del procés:

Tindrem en compte:

PREGUNTAREM A L'AUDIÈNCIA. FER ENQUESTA.

EXPERIÈNCIA

Els alumnes van recabar informació de casa: van preguntar als pares, veïns, avis... I després, amb el material aportat, es van dissenyar les seccions: informatius, jocs, cultura, cuina, anglés, cançons, dites i refranys, entrevistes, publicitat...

Arribat el dia i i l'hora, cada aulari va emetre per ràdio i per a tot el poble. Els alumnes, de sobte, s'havien convertit en Locutors de ràdio. Açò era impensable. El més curiós de tot va ser que la majoria d'ells, parlaven amb tota la naturalitat, com si ho haguessin fet sempre. Pot ser fórem els mestres qui estàvem nerviosos de debò.

Aquesta activitat creiem que va ser una experiència que recordaran sempre; el que també recordarem és el gran soroll que va fer l'emissora a Benlloch quan es va espatllar.

I, com una altra anècdota, us contarem que quan les mestres van aparcar el cotxe per recollir l'emissora a Castelló, van ser denunciades, però van presentar recurs i els van llevar la denúncia.

Malgrat açò, tot va ser un èxit i des d'ací volem donar les gràcies per la seua participació, a tots el pares/mares, i a tota la gent dels quatre pobles: la Pobla, Benlloch, Vilanova i la Torre.

Alumnes de la Pobla fent el programa de la vesprada

És complicat fer una radionovela només amb dos micros, però a la Torre ho vam aconseguir

Benlloch: fent un repàs a les notícies locals

Vilanova: Maria i Ana, romaneses, explicant a l'audiència vivències pròpies


12/11/2006 21:55:38