El nostre patrimoni
Projecte del C.R.A. curs 1999/00


Aulari de la Pobla Tornesa Aulari de Benlloch Aulari de Vilanova d'Alcolea Aulari de la Torre d'En Doménech
La Balaguera
c/ Ajuntament, s/n.
12191 la Pobla Tornesa
Telèfon: 964 338 033
Virgen de Loreto
c/ Llibertat, s/n.
12181 Benlloch
Telèfon: 964 339 230
Extramuros
c/ R. Rebollida, 29
12183 Vilanova d'Alcolea
Telèfon: 964 707 217
Col·legi Públic
c/ les Escoles, s/n.
12184 la Torre d'En Doménech
Telèfon: 964 707 163

Resulta curiós observar que -en general- quan passegem pel poble no ens desperta la curiositat res de tot allò que veiem i ens envolta. La rutina, el costum d'haver vist el mateix paisatge any rere any i, de vegades, les presses actuals, fan que no siguem conscients del nostre propi patrimoni. Com sol ocórrer, qui viu a París no ha estat mai a la Torre Eiffel.

Si un foraster arriba al nostre poble i pregunta què pot vore, ens provoca una mena d'angoixa haver de contestar-li que ací hi han poques coses per a vore i que tampoc són massa importants. Però això no és aixina. Tenim moltes coses per a mostrar-les i d'elles n'hem d'estar orgullosos. I és que, sovint, no som sabedors de la nostra pròpia història ni del nostre patrimoni.

Bé. Cada aulari ha fet un estudi del patrimoni del seu propi poble. Els alumnes han triat allò que han considerat més significatiu del seu entorn, ho han fotografiat, han cercat informació, l'han escrita i -finalment- gravada amb la seua pròpia veu.

S'han trobat, d'aquesta manera, amb un recull d'unes quinze o vint diapositives d'indrets, edificis, vestigis històrics, festes populars, etc., com si es tractara d'un "spot" publicitari local que hagueren de mostrar a un turista i que també farà reflexionar a més d'un que -a força de tindre-ho palés- no havia tingut cap inquietud vers aquest tema.

Una vegada recopilat el material i preparada la cinta de cassette, es va aprofitar l'avinentesa del Dia del Llibre i tot l'alumnat del C.R.A., reunit a Benlloch, va projectar a una pantalla la seua recerca perquè tots fórem sabedors de què cada poble té un tresor "amagat" i que cal treure'l a la llum i puguen gaudir-ne els que hi viuen i els que no.

Compartir els nostres tresors ens ensenya a respectar-los i estimar-los, revaloritzant la seua importància perduda en la foscúria de l'oblit.

PLA ESPECÍFIC DEL C.R.A. "EL TRESCAIRE". CURS 1999/00

1.- Denominació: "Estudi del Patrimoni Cultural".

2.- Aularis: La Pobla, Benlloch, Vilanova, La Torre.

3.- Cursos: Infantil i Primària.

4.- Objectius:

 • Investigar el Patrimoni Cultural del poble.

 • Fomentar l'interés pel propi Patrimoni Cultural i pel de la resta els Aularis.

 • Afavorir la capacitat de síntesis alhora d'elaborar el text de les locucions.

 • Mostrar cura en l'exposició oral, realitzant-la amb una bona vocalització i entonació.

 • 5.- Activitats:

  6.- Temporalització:

  7.- Items avaluables:


  12/11/2006 21:55:24