Notícies
Aulari de la Pobla Tornesa

Notícies. C.R.A. El Trescaire Pàgina d'inici Notícies. Aulari de Benlloch

Pàgina principal

La Balaguera
c/ Ajuntament, s/n.
12191 la Pobla Tornesa
Telèfon: 964 338 033
Virgen de Loreto
c/ Llibertat, s/n.
12181 Benlloch
Telèfon: 964 738 820
Extramuros
c/ R. Rebollida, 29
12183 Vilanova d'Alcolea
Telèfon: 964 707 217
Col·legi Públic
c/ les Escoles, s/n.
12184 la Torre d'En Doménec
Telèfon: 964 324 136

Exposició “Oli i fang”.

Els alumnes de l’escola de la Pobla vam visitar l’exposició que es va muntar al poble, des del 13 fins al 28 de desembre, a la antiga presó.

Es tractava d’una xicoteta mostra de treballs artístics utilitzant dues tècniques: per una banda els acrílics de Jorge Flecha i, per una altra, peces de ceràmica de Montse Amat.

Una vegada més donem les gràcies als organitzadors per convidar-nos a visitar l’exposició. Estem ben segur que més d’un alumne es va quedar amb ganes de pintar o de treballar el fang després d’haver visitat l’exposició.
Sant Antoni al Raval

Una vegada més, el majorals de Sant Antoni de la Pobla no s’han oblidat dels alumnes de l’escola i ens han portat rotllos per a tots els alumnes i mestres per a esmorzar.

Des de l’escola us donem les gràcies per aquest detall i, ara, a esperar que arribe el pròxim any per poder menjar de nou el típic rotllo de la Pobla. Visca Sant Antoni!
Recollida d’aliments

Una any més l’ONG Smara ha vingut a l’escola a demanar-nos ajuda per als refugiats saharauis.

Davant eixe crit d’ajuda, molts alumnes de l’escola han aportat algun paquet d’arròs, de sucre o oli perquè la mateixa organització s’encarregue de fer-ho arribar als més necessitats.

Recordem que aquest problema, que molts refugiats pateixen, no és un problema nou, sinó un problema que porta damunt al taula sense resoldre’l des de 1976.

Esperem que la nostra xicoteta ajuda arribe i que aquest problema es resolga el més aviat possible.


Simulacre

El passat 4 de desembre a l’escola de la Pobla es va fer un simulacre d’incendi per ensenyar als alumnes com haurien de reaccionar en cas de que hi haguera un incendi de veritat dins de l’escola.

Mentre els alumnes estaven treballant, sense que ningú els avisara prèviament, va sonar el so de l’alarma que indicava que un incendi havia començat dins de l’escola.

Els alumnes, seguint les normes que ja coneixen d’altres anys, en pocs segons van eixir al pati. Després de fer el recompte i d’analitzar el temps que vam necessitar per a eixir, podem fer una valoració positiva de la reacció dels alumnes i mestres davant un possible incendi.

Esperem que tot es quede en un simulacre i que no haguem d’eixir de l’escola perquè hi haja un incendi de veritat.Xerrada per al pares

A l'aulari de La Pobla, l'Ampa va convocar al pares a una xerrada on es tractaven temes relacionats amb l'educació dels seus i filles. La xerrada va tindre molt d'èxit i molts pares van poder resoldre alguns dels dubtes que se'ls plantegen quan treballen cada dia amb els seus fills. El professionals que van impartir la xerrada els van donar ferramentes per a motivar als seus fills i filles i com cal treballar sense haver d'arribar al càstig.

Esperem que aquest tipus de xerrades es facen més a sovint i que continuen tenint l'èxit que ha tingut aquesta, perquè el procés d'ensenyament-aprenentatge dels nostres alumnes ha de ser una tasca que hem de dur a terme tan pares com mestres i, tots sabem, que no sempre és fàcil.
Camí solidari

Els alumnes de La Pobla vam tenir la sort de poder conèixer al corredors solidares que des del 18 de setembre fins el 18 d'octubre han estat passant per diferents pobles de la Comunitat Valenciana per a promoure la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per patologies no freqüents. Aquesta Caravana Solidària destinarà tots els diners recaptats a projectes i programes promoguts per la delegació valenciana de FEDER (Federació Espanyola de Malalties Rares).

Considerem que va ser una bonica experiència ja que no estem molt habituats a conèixer persones amb aquestos tipus de malalties. Els vam poder fer preguntes i ells ens van deixar bocabadats amb les seues respostes. Esperem que hagen recaptat molts diners i que duguen endavant tots els projectes i programes que s'han marcat.


ALUMNES DE PRÀCTIQUES CURS 2013/2014


Una illa davant del desert

La meva experiència al CRA El Trescaire ha sigut, per dir-ho en una sola paraula, especial. Aquest centre que viu mirant al desert, el de les palmes i el de l'educació pública valenciana, és una illa fresca que res té a envejar a la resta de centres del nostre entorn, més bé tot el contrari. És un lloc singular en comparació amb la resta de centres. Un lloc que és estimat, desitjat per aquells que el gaudeixen i que deu ser envejat, per aquells que el coneixen, però no el poden gaudir. És cert que no conec bé la resta de centres, ni tan sols la majoria, però estic decidit a sentenciar que ben pocs són ara mateix com aquest.

Pocs centres hi haurà on puguen créixer els alumnes amb aquestes condicions tan favorables. Un aulari no massificat, uns mestres vinculats als projectes, al territori on treballen, un entorn verd on els xiquets i xiquetes poden gaudir de la natura, del joc a l'aire lliure. Podria ser millor? Segur. I m'atreviria a afirmar que ho serà! Aquesta convicció meua ve en funció de l'experiència, de conèixer-los. Són gent que treballen per la millora pròpia i del seu entorn, gent inquieta i amb inquietuds que fan que tot funcione. Com deia Ovidi Montllor: “va com va, va com vull, com volem”. Si funciona així de bé és perquè tots, elles i ells (alumnes, mestres, pares i mares...), en la mesura de les seves possibilitats, treballen per ser com són i perquè funcione com desitgen.

Jordi


Aquesta estada en el CRA EL TRESCAIRE ha sigut una experiència molt enriquidora tant a nivell personal com educatiu.

He vivenciat una manera diferent d'entendre l'aprenentatge, molt més proper, on tant alumnes, com mestres, com famílies estan involucrats amb els projectes duts a terme en el CRA .

Tot aquest treball seria molt complicat sense la implicació de la comunitat educativa com del poble, i sobre tot dels membres de l'equip directiu, especialment del director.

Gràcies per deixar-me formar part del CRA aquestos mesos.

Judit


Judit i Jordi, pràcticament mestres!


CICLE DE L'AIGUA.

L'empresa FACSA ha visitat l'aulari de La Pobla per tal d'explicar als xiquets d'una manera molt dinàmica i visual en què consisteix el CICLE DE L'AIGUA.

Els alumnes de 2n, 3r i 4t de primària van gaudir de les explicacions i van visualitzar un vídeo on la protagonista era una goteta d'aigua.

Després van visitar una exposició que FACSA va muntar expressament per l'ocasió amb làmines 3D. Va ser molt divertit.Atents, com sempre!


Amb les ulleres de 3D es veia diferent.


SANT ANTONI

                    Els majorals de Sant Antoni van portar unes “coques” boníssimes. Eixe dia tots els xiquets/es de l'aulari de La Pobla van tindre molt bon esmorzar.Quina coca més bona !

CURSA DE SANT SILVESTRE.

L'Ajuntament de la Pobla Tornesa, amb el propòsit de promocionar la cursa de Sant Silvestre, va encarregar els cartells anunciadors als alumnes de l'escola. Van participar tots els cursos i, en acabant, els mateixos alumnes van fer votacions per a escollir els guanyadors. La cursa es va celebrar el 29 de desembre i contem que amb gran afluència de participants, segur!


Dibuix guanyador de 5é de primària.


Dibuix guanyador de 6é de primària.

 

EL PRIMER .... LA SALUT !

Per tal de fomentar la higiene dental, com cada any, ens ha visitat personal sanitari per fer una revisió als xiquets i xiquetes de quart de primària. Amb aquestes revisions es pretén detectar possibles problemes i, en cas d'existir-ne algun, proposar solucions.

Els xiquets /es, a partir d'aquesta visita, agafen consciència de la importància de tenir molta cura de la seua boca i ficar en pràctica els consells que els donen per a mantenir-la sana.

A més a més també vam rebre la visita de l'oftalmòloga qui va revisar els alumnes d'infantil de 4 i 5 anys. En acabant, els pares reben informació sobre l'estat de la visió dels seus fills, i, en cas d'haver encontrat algun xicotet problema, poder actuar ràpidament.

És molt important tenir una boca sana i una bona vista ...


Infantil 4 i 5 anys


Alumnes de 3r i 4t de primària.

SMARA

Han tornat a saltar les alarmes perquè el banc d'aliments s'està esgotant. Els xiquets/es de la Pobla van portar sucre, oli i arròs per a ajudar als més necessitats.

D'aquesta manera prenen consciència d'aquest problema social que fa més de trenta anys que estan patint els refugiats saharauis.Els xiquets solidaris.

COL·LABORADORS AMB L'ESCOLA

L'escola sempre conta amb l'ajuda de l'Ajuntament. Aquest curs ens ha comprat suro per tal de folrar les parets de les aules.

També l'AMPA de La Pobla, com tots els anys, aporta material per a l'escola; enguany ens ha comprat diccionaris. Els xiquets ja no tenen excusa per a no saber el significat de les paraules. D'igual forma ens ha reparat les porteries, les ha pintades i han quedades noves de trinca.Suro per a les parets.


I xuten i ... goool. Quines porteries!


Ja tenim feina !


INÉS I BALMA ENS VISITEN A L’ESCOLA

A principi d’aquest curs la nostra companya Inés ha vingut a l’escola de La Pobla a presentar-nos a Balma. Tots ens hem alegrat molt i desitgem que Inés gaudisca al màxim d’aquestos primers moments al costat de la seua filla. Esperem que no tarde molt de temps en tornar a vore’ns ja que mestres i alumnes ens vam alegrar molt al rebre la seua visita.


VISITA D’ESTUDIANTS DE PSICOPEDAGOGIA

El passat 30 d’abril van vindre uns estudiants de Psicopedagogia de la UJI perquè estant cursant  un màster i volien vore com es treballa dins d’una aula. El seu objectiu era avaluar el agrupaments heterogenis i la gestió dialògica de l’aula.

Els alumnes de sisé vam aprofitar la seua visita per exposar-los un treball de Coneixement del Medi. Després d’aquesta classe els estudiants de la UJI ens van passar un xicoteta enquesta als alumnes, així com una xicoteta entrevista a la mestra.

Esperem que la nostra col·laboració els servisca per al seu treball del màster i ja saben, que si volen tornar a visitar-nos, tenen les portes obertes.SALUT BUCODENTAL

El passat més de març, personal del Centre de Salut de Vall d’Alba va visitar el nostre centre per tractar el tema de Salut Bucodental a l’escola.

Com ja va sent habitual, per una banda es va fer una revisió als més menuts (infantil 4 i 5 anys) per poder detectar possibles problemes i intentar tractar-los abans que no siga massa tard.

Per una altra banda, es va fer una xerrada als alumnes de quart al voltant de la importància de tenir-ne molta cura de la nostra boca. Aquesta xerrada va estar acompanyada d’un vídeo i,  després,  els alumnes van formular algunes preguntes per a resoldre els dubtes que tenien.

Aquest any, també van entrar a vore el vídeo i van assistir a la xerreda els alumnes d’infantil, ja que per qüestions tècniques van haver de visualitzar el vídeo a una de les aules d’infantil.

Ara sols queda ficar en pràctica els bons consells que ens van donar i mantenir la nostra boca tot el millor que puguem.


ROTLLOS DE SANT ANTONI

El passat dilluns 28 de gener a primera hora del matí vam rebre la visita de Teresa Barrachina i de Mª.Carmen Estrada. Aquestes dos dones de La Pobla ens vam portar a l’escola rotllos de Sant Antoni perquè els repartírem entre els xiquets de l’aulari.

Com ja és habitual, el dilluns després de Sant Antoni, cada xiquet va poder menjar-se un tros de rotllo a l’hora del pati i, com que aquest any ens vam portar molts rotllos, per la vesprada cada alumne també se’n va emportar mig a casa per a berenar.

Moltes gràcies pels rotllos. Estaven molt bons. Visca Sant Antoni!!


Artistes fallers a La Pobla

 

L’aulari de La Pobla vam visitar a dos artistes fallers “locals”. Es tracta d’una parella d’artistes d’origen argentí que fa anys van decidir abandonar el seu país i vindre cap a Espanya a buscar-se feina. Tot i que no hi viuen al poble, cada dia es desplacen fins ací per a treballar perquè diuen que els va agradar molt l’entorn natural de La Pobla.

Des de l’aulari els vam visitar i amb molta amabilitat ens van explicar com es construeix una falla, pas a pas. Els xiquets i mestres vam poder preguntar-los tots aquells dubtes que teníem al respecte. Va ser una visita molt interessant. Qui anava a dir que algunes falles de Borriana o de València es feien ací a La Pobla? 

Els desitgem que els vaja molt bé. Estem ben segurs que són uns grans artistes i que les seues obres tindran molt d’èxit. A nosaltres sí que ens van agradar d’allò més!!

Novetats a l’aulari de La Pobla

Aquest curs estem millorant la nostra escola. Entre les novetats que hem tingut cal destacar el tobogan de plàstic que hi ha nou al pati d’infantil i que està tenint molt d’èxit, les “estores” que imiten la gesta (d’aquesta manera ja no hi ha sorra al pati), les “escaletes” d’entrada a l’escola i també, encara que no es veja, s’han arreglat les teules que es van trencar quan ens van entrar a l’escola a fer gamberrades.

Esperem continuar tenint l’escola tan bé com fins ara. Que estiga en bones condicions és responsabilitat de tots i totes!!


COLOMS i VILEROS

 

Aquest curs hem tingut més d’una visita inesperada al nostre hort i haurem de tornar a replantar-ho perquè pràcticament no ens han deixat apenes res. Com que ningú no els molesta, cada dia coloms i vileros de La Pobla venen a visitar-nos a l’hort perquè allí troben menjar. Tot i que encara conservem els alls, les cols i alguna que altra coseta més, la festa dels ocells ha sigut amb els raves, les carlotes, els enciams…

Des de l’aulari ja estem pensant com replantar-ho de nou ara quan arribe el bon oratge i aquesta vegada ho preparem de manera que cap ocell puga entrar i tirar per terra tota la nostra feina. Açò de ser agricultors inexperts, ha tingut les seues conseqüències. De tot s’aprén!!AJUDEM AL SÀHARA

L’aulari de la Pobla Tornesa hem col·laborat en la recollida d’aliments organitzada per l’ONG  “SMARA”. Els alumnes que han volgut, voluntàriament, han portat a l’escola oli, sucre i/o arròs. Des de la Caixa Rural se’ns va informar d’aquesta recollida per tal d’ajudar al poble saharaui i no vam dubtar en participar-hi.

Esperem que la nostra xicoteta ajuda arribe prompte a aquelles famílies més necessitades. Tota ajuda és bona, per xicoteta que siga!!


Fira d’artesania


Els alumnes de l’aulari de La Pobla hem visitat la primera fira d’artesania local que s’ha organitzat a l’edifici de l’antiga presó del poble. Diferents persones del poble han pogut mostrar i posar a la venda alguns dels seus treballs artesans. Allí a la mostra podíem comprar objectes tant variats com un collar, un “bolso” fet amb roba reciclada, galetes personalitzades, samarretes amb uns dissenys únics, …

Aquesta fira ha sigut tot un èxit. Espere que aquestos artistes locals continuen treballant dia a dia i que ben promptet puguem gaudir tots d’una nova mostra. Segur que ens sorpendran de nou amb els productes que ficaran a la venda. La creativitat d’aquest grup de persones no ha de parar!!!
Mostra micològica

Com cada any, els xiquets i xiquetes de l’aulari de La Pobla hem visitat la mostra micològica que organitza l’ajuntament. És una visita que ens agrada molt ja que allí podem veure tot tipus de bolets que han sigut encontrats a les muntanyes que envolten el nostre poble. Una vegada els porta la gent del poble al lloc de l’exposició, cada bolet és examinat i catalogat per gent especialitzada.

Esperem que l’any que ve puguem gaudir de nou de la mostra micològica. Aquest any ha sigut un molt bon any de bolets perquè hi ha hagut pluges a l’època que calia. Des de l’escola animem a la gent del poble i a l’ajuntament  a que continuen muntant aquesta mostra micològica, única en la zona.

Ací us deixem unes quantes fotografies de la nostra visita a l’exposició.

BERNAT JA CONEIX L’ESCOLA DE LA POBLA

 

A finals de juliol, Bernat arribava al món i al poc de temps va vindre a conéixer l’escola de sa mare. Tots els companys i companyes ens vam alegrar de la seua visita.

Esperem que Merxe torne prompte a l’escola!!

Enhorabona de part de tots els companys/es del CRA.LACTÀNCIA MATERNA


El primer concurs sobre “LA LACTÀNCIA MATERNA” organitzat pel Centre de Salut de la Vall d’Alba ha sigut tot un èxit per al col.legi de La Pobla. Vam participar tots els alumnes de l’escola i la gran majoria dels premis que hi havia van ser per a nosaltres. Esperem poder participar més vegades en concursos com aquest ja que si ens “fiquem les piles”, sabem fer les coses molt bé. Huit premis per al nostre col.legi no està gens malament, no??


CONCERT DE PRIMAVERA

La Pobla Tornesa, 19 d'abril de 2011.

Els alumnes de 2n cicle de Primària van actuar davant de tots els companys/es de l'aulari amb una actuació genial amb la flauta dolça.

Les peces musicals interpretades foren:

-EL CANT DEL BOSC.
-EL BALL DE LA IRENE.
-SINTONIA NOTÍCIES RÀDIO POBLA.
-ELS MATINS DE RÀDIO POBLA.
-A TU ARBRE BONIC ET VULL CANTAR.
-L'HORT ESCOLAR DE LA POBLA.

Va estar una experiència boníssima per a tothom. Si voleu gaudir d'aquesta actuació veieu el següent vídeo:

SALUT BUCODENTAL

A principis del mes de novembre va vindre personal del Centre de Salut de Vall d’Alba per a tractar el tema de Salut Bucodental a l’escola.

Per una banda, la persona especialitzada que va vindre, va revisar a cadascun dels alumnes d’infantil 3 anys. Amb aquesta revisió el que es pretén es detectar possibles problemes i, en cas de existir algun problema, buscar les possibles solucions.

Per una altra, als alumnes de quart els va fer una xerrada i els va passar un vídeo on es veia clarament la importància que té fer una bona neteja del boca cada dia. Els alumnes van poder preguntar tots els dubtes que tenien i l’activitat es va allargar més del compte ja que hi van sortir temes molt interessants relacionats amb la higiene bucal.

Esperem rebre més visites d’aquest tipus al col·legi ja que sempre és bo saber com cuidar millor el nostre cos. Amb la salut no es pot jugar!!


Remodelació de l'aula de 4t i caseta per al material.

NOVETATS A LA POBLA

Enguany hem encetat el nou curs amb nombroses novetats i totes gràcies a l'actuació de l'ajuntament: remodelació d'aules, aules noves, remodelació del pati d'infantil, font al pati de Primària, caseta per al material d'Ed. Física (ja que la caseta de fusta que ens va comprar l'Ampa s'ha trencat) i l'adequació d'un xicotet terreny per a treballar l'hort.


Interior de la nova aula de 5é i 6é (adéu barracons)

Interior de la també nova aula d'Infantil 3 anys

Accés a les noves aules i lavabos del pati d'infantil

Xicotet "pati" interior

Futur hort escolar

Font al pati de Primària


El nou pati d'Infantil


Els alumnes de 6è a la paradeta de flors al mercat de la Pobla

MERCAT DE FLORS

Dilluns 29 de març de 2010.

El proper més de maig els alumnes de sisè de tot el CRA, se'n van de viatge de fi de curs a Benaixeve. Com el viatge ix una mica car, cada aulari ha pensat en la manera de traure's alguns dinerets. A la Pobla Tornesa, han muntat un taller de flors artesanals per vendre-les pel mercat.

Molta sort i que ho passeu be!!

CIRCUIT DE XAPES I SAMBORI

El passat més de març de 2010 vam pintar dos circuits de xapes i un sambori al pati de l’escola, per tindre altres alternatives a l’hora de jugar al pati i recordar jocs als que jugaven els postres pares i les nostres mares fins i tot alguns iaios i iaies.

Pintant el sambori

Rematant la feina

Verònica amb els alumnes de tercer cicle

16/03/2010. Verònica la mare de Víctor, ens ha regalat un piano per l'escola, ara Santi ja no caldrà que porte el seu d'un poble a un altre.

Moltes Gràcies!!!

NEU A LA POBLA

El passat 8 de gener de 2010, quina sorpresa ens vam dur quan vam obrir ells ulls i vam vore un paisatge blanc per tot el poble i quan vam arribar a l'escola va ser increïble, el nostre pati pareixia un altre.

Pati de l'escola nevat

Pati de l'escola nevat

Pati de l'escola nevat

Els xiquets i xiquetes de segon gaudint de la neu

Mireu quin ninot més xulo!

Darreries de 2009. L'AMPA i l'ajuntament de la Pobla han col·locat un tatami al saló per poder fer educació física i també altres activitats com judo, taekwondo, capoeira o gimnàstica de manteniment.

L'Ajuntament també ens ha instal·lat al pati de l'escola unes canastes per poder jugar a basquet.

Moltes gràcies.

Xiquets d'nfantil fent psicomotricitat al nou tatami del saló

Xiquetes de l'escola jugant a basquet

Els ordinadors nous

El passat mes de setembre de 2009, la Conselleria ens va enviar quatre nous ordinadors per a l'escola. A poc a poc, ens anem posant al dia, ja tenim un parell a cada aula i connectats a internet. Que be!!!

Setembre 2009. A finals del curs 2008-09 vam donar-vos la notícia de la remodelació que havía començat al pati d'infantil. Ara aquesta és ja una realitat i si ens acomiadavem amb una miqueta de tristor del pati que fins ara havíem tingut, el nou pati ens agrada... i molt !

Visita del Delegat de Govern amb la subdelegada i l'alcalde de la Pobla durant el mes de juliol per veure com anaven les obres

A que a quedat molt bonic?

Ara si que xalarem!!!

Juny 2009. Obres al pati d'infantil

Tots/es els/les alumnes de la Pobla enyorarem aquest pati tan bonic, però també ens alegrarem quan el tinguem totalment remodelat

L'excabadora comença a fer forats

 

S'han trasplantat els roures, esperem que no hi hage cap problema i s'agarren bé

Han desaparegut les escales i la paret que dona a la plaça

Maig 2009. CABLEJAT AULES

Aquest curs ja tenim punts d'internet a totes les aules gràcies a l'Ajuntament de la Pobla que s'ha fet càrrec de les despeses del cablejat.

Ara, des dels més menuts, fins als més grans, tenim un munt de possibilitats digitals dins de les classes.

 

Xiquets i xiquetes del 2n entrant en la pàgina de GOOGLE

06/03/2009. Avui, a l'aulari de la Pobla ha vingut una dentista i ens han ensenyat a netejar-nos bé les dents. S'han de netejar fent cercles .A més a més, ens han regalat un raspall de dents a cadascú. Hem de recordar per últim, que després de les menjades ens hem de rentar les dents, hem d'evitar menjar tots els dies eixes coses que ens agraden tant com són els dolços i les llepolies.

Març 2009. Ja falta poc per la primavera, i els més menuts de l'aulari hem plantat margarides al pati.

Febrer 2009. A finals de la primera setmana de febrer, tots sabem que va fer molt d'aire. Mireu si en va fer que al pati de la Pobla, se'n va volar part del recobriment de la teulada de la caseta de fusta.

12/01/2009. Gràcies a l'Ampa i a l'Ajuntament de la Pobla, enguany al pati d'infantil tenim agradables novetats: una nova font, un nou columpi (que per cert ens ha agradat molt), i una cabana de fusta on hem pogut guardar tot el material d'Educació Física, evitant així el risc que existia quan es trobava al quartet de la caldera.

09/11/2008. VISITA A LA MOSTRA MICOLÒGICA DE LA POBLA

Com ja és quasi tradició, quan a la Pobla es celebra la Mostra Micològica, els xiquets i xiquetes d'infantil i primer cicle no faltem a la cita i anem a veure la magnifica presentació que fan de tota la gran varietat de bolets que hi han.

 

Setembre 2008. AULES PREFABRICADES

Per al present curs, i esperem que siga per poc temps, a l'aulari de la Pobla ha segut necessari instal·lar dues aules prefabricades per tal de poder donar les classes dels especialistes i de recolzament, que l'any passat es donaven al rebedor.

 

Primers dies. Els maons anaven donant forma a l'aula nova

Juny 2008. AULA NOVA

Any rere any, el nombre d'alumnes de l'aulari de La Pobla augmenta ja que cada cop són més les persones que decideixen vindre a viure ací. Quan es va fer l'actual escola, mai podien pensar que hi haurien tants alumnes. Hui en dia, la falta d'espai és un problema que poc a poc s'intenta resoldre. La construcció d'aquesta nova aula per part de l'ajuntament ha fet que milloren les condicions tant dels alumnes com dels mestres. Esperem que no hi hagen més problemes d'espai, així tots eixirem guanyant.

Una gran grua va facilitar la construcció de l'aula

Ací, ja començava a ser una realitat la nova aula

26/05/2008. MERESCUDA JUBILACIÓ DE LA FOTOCOPIADORA

Després de milers i milers de fotocòpies, hem hagut de canviar la fotocopiadora. No ha sigut cosa fàcil, ja el temps d'espera ha sigut molt llarg. Per fi, la nova fotocopiadora ja està ací. Esperem que ens dure molt de temps.

Per fi...has arribat!!

XERRADA AL SALÓ SOBRE ELS "POLLS"

El passat 8 d'abril de 2008, la pediatra del Centre de Salut de la Vall d'Alba i l'ATS de La Pobla ens van preparar una xerrada per tal d'explicar-nos que cal fer per previndre els polls o per tractar-los en cas d'infecció. Com tots sabem, el polls freqüentment ocasionen problemes en les escoles i, aleshores, cal estar ben informats. La xerrada va ser per la vesprada, a les 15:30h i anava dirigida als pares, però aprofitant que aquest tema ens pot afectar a tots, vam decidir anar també l'aula de segon i de tercer cicle. Una "classe" diferent, amb la qual tots vam aprendre. Des de l'escola, agraïm la seva bona voluntat de vindre a donar-nos eixa informació. Si apareixen polls, ja tenim coneixements suficients per tractar-los correctament.

Amb diapositives,compreníem millor el que se'ns explicava

Sense dubte, tots el que hi van assistir, van apendre moltes coses

Abril 2008. ROBATORI A L'AULARI DE LA POBLA TORNESA

Aquest curs vam començar el tercer trimestre d'una manera un poc desagradable: havien entrat a robar a l'escola i a altres llocs del poble. Els que ho van fer, no tenien massa ganes de robar. Més bé es tractava d'una malesa, la qual ha costat una despesa important al poble i a l'escola, ja que a banda dels vidres trencats i una persiana, també van robar la càmera digital de l'escola. Esperem que actes com aquestos no es repetisquen i que puguem mantenir l'escola i la resta d'instal.lacions del poble tot el millor possible.

L'entrada principal, arreglada provisionalment després de quedar-se sense vidres

La porta de l'aula nova, víctima del vandalisme

MOSTRA MICOLÒGICA A LA POBLA

El passat dia 5 de novembre de 2007, els alumnes d'infantil i de primer cicle de la Pobla van baixar a veure la mostra micològica que l'ajuntament de la Pobla havia organitzat per al cap de setmana. Sense dubte era una mostra interessant en la que es podien veure diferents classes de bolets. Com cada any, tota persona que està interessada amb el tema pot visitar l'exposició.

Adela els explicava algunes cosetes molt interessants

Més d'un estava sorprés mirant l'exposició

Ni els més menuts es van perdre detall de la mostra micològica

Els més menuts, van fer una corona del rei Jaume I

9 D'OCTUBRE

Una vegada més, el 8 d'octubre de 2007 a l'aulari de la Pobla es van fer algunes activitats per explicar que significa aquest dia per als valencians. Aquest any cada aula va treballar de manera individual, fent activitats a partir del conte "Jaume I i l'oroneta".

 

VISITA DE LA BANDA DE VILAFAMÉS

El passat 20 de setembre de 2007, alguns membres de la banda de Vilafamés es van passar per l'escola per informar-nos de com funciona la Unió Musical de Vilafamés per si algun xiquet/a de la Pobla volia apuntar-se i formar part en un futur d'aquesta banda de música. Com en altres ocasions, ens van mostrar alguns instruments. Molts dels menuts es van quedar sorpresos al veure com aquells xics i xiques tocaven davant d'ells els instruments. Segur que més d'un, a hores d'ara, pensa en estudiar música.

Alguns músics de Vilafamés ens van visitar a l'escola

Més d'un alumne haguera volgut tocar la flauta travessera

Maig 2007. A La Pobla han trobat unes restes arqueològiques del segle II d.C.

Corresponen a l'època romana i tots els alumnes de l'escola hem anat a vore-les. Neus i Alejandro, dos arqueòlegs, ens les han explicades i ens hem pogut fer una idea de com era un poblat romà fa uns 1900 anys: les cases, les habitacions, els forns per cuinar, ruixadors, etc.

També ens han ensenyat restes d'animals domèstics com podien ser vaques, ovelles o cavalls.

Ens ha agrada molt. Segur que a partir d'ara, més d'un alumne/a voldrà ser arqueòleg!!!
 

Amb una granera i una paleta anem llevant la terra i descobrint noves runes soterrades

Tots dins d'una habitació ens disposen a eixir per la porta

El que tenim a les mans, són restes d'ossos d'animals com ovelles, vaques, cavalls, conills, etc.

Això era un pou on s'arreplegava l'aigua

L'avanç de la construcció es "menjarà" les runes arqueològiques. Quin contrast les noves cases i les de fa vora 2000 anys

El passat 14 de febrer de 2007, els alumnes de 3er cicle de la Pobla, vam anar a la Fira de l'emergència que es celebreva a Castelló per primera vegada.

Allí hi havia tota una mostra de bombers, policia municipal, nacional, guardia civil, Creu Roja, SAMU, guardia forestal, etc. Que ens van mostrar tots els seus equipaments i vehicles com cotxes, motos, helicopters,... I ENS ELS VAN DEIXAR PROVAR!

A més a més, els bombers juntament amb una unitat del SAMU, van fer un simulacre d'accident i ens van mostrar com actuen en cada cas. VA SER ESPECTACULAR!

Aquest camió de bombers tenia més de 30 anys

Menys mal que el cavall de la policia nacional estava tranquil i molt gustosament ens va deixar pujar al seu llom

Mieru una UVI mòbil per dins

Ens van explicar i provar el material que s'utilitza en cas d'alguna emergència

RUN, RUN, RUN!! Quin soroll fan les motos de la policia local

Després d'alliberar al conductor, el cotxe va esclatar i els bombers van tindre que actuar. Tot va ser un simulacre però molt real

Dinant al local "multiusos"

Aquest curs 2006/2007 els xiquets i xiquetes de l'aulari de La Pobla poden anar al menjador municipal que s'ha obert des del mes d'octubre. Cada dia entre 20 i 30 xiquets/es acudeixen a dinar.

Com que el menjador definitiu encara no estava acabat a l'inici del curs, provisionalment van dinar al local "multiusos". Per fi, ja està acabat el nou menjador. Esperem que seguisca tenint tant d'èxit!!!!

 

Actual menjador, acabat d'estrenar

Rosita, la cuinera, prepara menjars molt molt molt bons... boníssims!!!!

Alguns dels membres de la banda de música de Vilafamés ens van visitar per tal d'ensenyar als xiquets alguns dels intruments que ells mateix poden tocar si s'apunten a aquesta agrupació musical. Com la Pobla no té banda de música, aquest poble veí els ofereix la possibilitat d'anar a la seua banda.

Ens explicaven instrument a instrument

Els xiquets estavem com "encantats" mirant als músics!!

A l'aulari de la Pobla ens estan arreglant el pati d'infantil i ens han portat uns gronxadors nous. Mireu que bé ens ho passem.

També pels més grans hi ha millores al pati, prompte gaudirem d'unes cistelles de bàsquet que ja ens estan instal·lant.

Menjant fruita els xiquets i xiquetes d'infantil 3 anys

DIA DE LA FRUITA A LA POBLA. Curs 2004/2005

A la pobla, els dimecres celebrem el dia de la fruita i tots i totes portem qualsevol tipus de fruita per esmorzar.

UNA ALTRA AULA A LA POBLA. Curs 2004/2005

Donat que cada any creix el nombre de xiquets i xiquetes que es matriculen a l'aulari de la Pobla s'ha fet necessari la construcció d'una nova aula destinada als alumnes de 4 i 5 anys que a hores d'ara ja estant gaudint. Mentre es acabava de fer i aplegava amés una nova mestra (Isabel) vam patir certa falta d'espai que avui en dia ja esta en gran mida solventat.

Ultimant la nova classe per als alumnes de 4 i 5 anys

els alumnes de 5é i 6é utilitzant el passadís com aula

Ester, l'especialista de PT, amb alumnes al despatx per falta de lloc

Inaugurant la nova aula

Els xiquets i xiquetes de 5 anys a l'aula nova

Els de 4 anys també a la nova aula

Celebrant tots junts la festa de inauguració

Sant Antoni

El dia 23 de gener vam celebrar Sant Antoni a l'escola. Pel matí, els alumnes de 2n i 3r cicle vam anar a fer argelagues, les vam dur a l'escola i amb elles vam fer una bona foguera. A més, com que havíem fet unes carotes de porquet, vam eixir al pati a cantar i ballar una cançó al Sant.

Porquets oinc...oinc!

Ròssec d'argelagues.

Aquest curs l'aulari de la Pobla també ha actuat al Teatre del Raval. Va ser el dia 28 de maig de 2003.

Les obretes de teatre que vam representar han sigut:

  • 3r. i 4t. "El xiquet i el xiuladoret"

  • 5é. i 6é. "El xiquet que no havia anat mai a missa"

També hi van participar xiquets/es més menudets de l'escola. I entre tots i totes vam construir l'escenari: una església, un mas, gallinetes...

Cal dir que aquestes dues obretes ens les van contar la gent de la Pobla que ha col·laborat i s'ha involucrat totalment en el Projecte de Literatura Popular que hem estat treballant durant tot el curs al C.R.A.

 

4 de maig de 2003

30 de març de 2003

Taller de consum responsable

Com en la resta d'aularis del C.R.A., ací a la Pobla també es va realitzar el taller de consum responsable. Es va fer el dia 20 de gener de 2003 pel matí. Per la vesprada van vindre pares i mares a provar el que havien preparat els seus fills i filles.

Els menuts, preparant llesquetes amb paté i xocolate casolà

També teníem un xicotet supermercat

Vam fer iogurts amb diferents gusts i colors

Els més grans, vam treballar amb fitxes, les etiquetes dels productes i vam gaudir d'un saludable esmorzar

Festa de Sant Antoni

El passat dia 17 de gener de 2003, els xiquets i xiquetes més grans de l'aulari de la Pobla, vam anar a fer argelagues per a la festa de Sant Antoni del poble. Ens van acompanyar Inma, Lola, Xavi i Salva (l'agutzil). Ens ho vam passar molt bé, però també ens vam punxar molt!.

Molt contents i contentes després d'una bona treballada

Vam deixar les argelagues al carrer de la festa, davant de les cases de les persones majors que no poden anar a collir-se-les

Des del 30 d'octubre de 2002, ja tenim un ordinador a l'aula de 3r. i 4t.

Al novembre, també en van dur un altre a l'aula d'Infantil.

A l'aulari de la Pobla, ens han posat unes quantes reixes a les aules.

Alumnes de 5é. i 6é. de l'aulari de la Pobla, van organitzar un berenar per a final de trimestre. Van convidar tota l'escola.

13 de març de 2002: L'augment de matrícula a l'aulari de la Pobla ha fet necessari que Conselleria ampliara amb una nova aula l'edifici escolar. La nova aula ha quedat molt bé, amb molta llum i espai.


09/05/2010 12:16:46