Activitats complementàries 2014/2015. Vilanova d'Alcolea.

 DIA DE GERMANOR.

Pàgina principal


 

XII EIXIDA DE GERMANOR A VILANOVA D'ALCOLEA


La participació dels pares en el procés educatiu dels seus fils és una qüestió realment important. Al CRA El Trescaire sempre ens ha preocupat la col·laboració dels progenitors en les tasques educatives i hem demandat, quan s'ha pogut, que vinguen a l'escola i hi cooperen amb els discents. Cal dir que els pares sempre han complit i en escreix.

Amb este ànim, cada any, al primer trimestre, organitzem una eixida conjunta. Pares, veïns, alumnes i mestres ens reunim un parell de vegades i decidim on, a quin lloc, anem a compartir un dia d'esbarjo, de cultura, de senderisme, de gastronomia i de bona relació tots ensems. És important que els alumnes perceben la convergència d'interessos entre tots nosaltres.

En un dia no lectiu, el proppassat diumenge 26 d'octubre de 2014, ens dirigírem cap al poble de Sant Jordi per tal de visitar el “Centre d'interpretació del vi i la toneleria” ubicat als afores d'esta població. Allí, Abelardo Ripoll i la seua dona Irma, ens van ensenyar distints tipus de vinyes, premses i com es fabriquen els bocois i tonells. És impressionant l'enorme i gegantesc tonell de fusta de 6 metres d'altura i una capacitat de 60.000 litres que abans va contenir vermut i que ara s'ha reconvertit en un expositor dels productes del centre.

Una vegada vam acabar la visita, ens van oferir un piscolabis de formatge, embotits i begudes variades del qual poques molletes van quedar. I és que ja estàvem prop del dinar i els budells començaven a fer sorolls indicatius.

Ens dirigírem cap a la Jana, al restaurant Casa Rafa. Eixe cap de setmana se celebrava la famosa Fira de la Jana, de 656 anys d'antiguitat, i que va omplir els carrers de la població de gom a gom. I què va passar? Puix que malgrat que teníem reserva al restaurant, com que estava tant a tope tot, el dinar es va allargar vàries hores. Això ens va trencar una miqueta el ritme. Vam visitar la Fira però com que ja era tard el grup es va desperdigolar i... no vam poder gaudir de la sobretaula en què habitualment acabem estes eixides i que ens serveix de transvasament d'informació entre pares i mestres.

Tot i això, va resultar un dia complet i d'harmonia. Com ha de ser en una veritable comunitat educativa. Gràcies a tots els pares per la seua participació. Esperem el curs vinent poder gaudir d'un dia inclús més complet que el d'enguany.

20/06/2010 19:18:11