Activitats complementàries 2014/2015. Vilanova d'Alcolea.

 PROJECTE ENTRE QUATRE AIGÜES.

Pàgina principal


L’AIGUADER


Fa temps ens van contar que era freqüent a la Vilanova que algunes persones dugueren aigua de la Font de Calaf per encàrrec i la venien al poble. Açò, naturalemnt succeïa quan ni tant sisquera u podia imaginar que les cases tindrien aigua corrent obrint una simple aixeta.

D’estos aiguaders sembla que un d’ells és més recordat que els altres. Es tracta de Vicent de Mariano. Segon conten, era un home molt eixerit, bromista i de tracte fàcil. Però també era un home especial amb particularitats tals com que va marcar la senda per la que anava a la Font de Calaf amb pilonets de pedra cada 100 metres i també amb uns altres més grans que marcaven els quilòmetres.

Per si açò no fóra prou, ben a prop de la Font de Calaf, encara podem vore el rellotge de sol a sobre d’una roca que forma part de la paret d’una finca. Rellotge que té les hores marcades amb nombres romans i que Vicent va deixar imprés com a mostra de la seua inquietud. De les seues bromes i eixides no farem esment per no desviar-nos del tema.

Amb tot açò al cap, a l’escola vam decidir fer una dramatització de l’aiguader. El protagonista-alumne Arnau va estar recolzat per tots els seus companys i també per dones que, vestides per l’ocasió, van donar el toc que calia a la representació. No ens extenem més ja que ho podreu vore al DVD que hem editat.

 20/06/2010 19:18:11