Activitats complementàries 2014/2015. La Pobla Tornesa.

PROJECTE "ENTRE QUATRE AIGÜES".

Pàgina principal


ENTRE 4 AIGÜES AULARI LA POBLA TORNESA

Quan ens vam sentar al setembre per planificar com faríem el projecte dins de l’aulari, no sabíem el ventall de possibilitats que teníem davant. Per on començar? Què treballarem? Com ens organitzarem? Què podríem fer?

L’ajuntament ens va deixar un díptic on apareixen la major part de les fonts, pous i altres elements que hi ha al terme de la Pobla.

Miguel i Vicent, els agutzils, ens van acompanyar per poder visitar i informar-nos de les quantitats de construccions que hi ha relacionades amb l’aigua.


Vicent ens va explicar les singularitats del molí.


Miguel ens va contar dels bassots, la font Coberta i molt més.


Salva, l’antic agutzil, ens va transmetre part de la seua informació, que és sense dubte impressionant.

Centa, sempre disposada a col·laborar, va vindre a l’escola per explicar com es feia antigament per anar a buscar aigua, rentar la roba i contar-nos on nedaven dels xiquets.

Amb el munt de possibilitats que hi havia, es quan vam decidir que cada classe aniria a un lloc i mostrar així una mica la riquesa que tenim al nostre voltant. Per molts de nosaltres desconeguda.


Salva és el nostre historiador particular, sap de tot!


Centa ens va deixar encantats amb les històries que en va contar.

Ara ja no tenim excusa, coneixent el que tenim és la millor manera de valorar-lo i cuidar-lo. I no hi ha res més important que l’aigua, fonamental per sobreviure.

Aprendre dels nostres avantpassats, aprofitar i no malbaratar l’aigua es el que hem de continuar fent.


Entrar i eixir de la cova dels Malandrins no era tan fàcil.


Després de la visita a la cova, calia recuperar forces!

Ja només ens queda agrair a tota la gent del poble que, una vegada més, ens ha ajudat en el projecte, explicat-nos el que sabien, duent-nos als llocs que calia i deixant-nos fotografies per poder fer l’exposició a l’antiga presó.Una altra de les grates sorpreses : el molí fariner


El dipòsit de l’aigua que abasteix al poble.20/06/2010 19:18:11