Activitats complementàries 2014/2015.

EIXIDA ASSUT I TORRE.

Pàgina principal


VISITA A LA TORRE D’EN DOMÉNEC


El dimecres 26 de novembre, els alumnes de 2n Cicle de Vilanova, amb els mestres Ángela i Juanjo, vam fer una excursió a peu, des de l’escola de Vilanova fins a la de la Torre.

Primer, vam baixar des del poble fins al llavador de l’assut, a uns 2 km. costa avall. Allí, temps enrere les dones vilanovines baixaven a rentar la roba i després, amb la bugada feta, tornaven cap el poble, costa amunt. Malauradament, durant la nostra visita, el llavador estava sec.

Més tard, vam seguir un tram de la Via Augusta per fer cap al Molí de Carlos, del qual vam observar el cub i la roda fixa per moldre el gra.

Tot seguit, vam continuar rumb cap a la Torre. Una vegada vam esmorzar, l’alumna Marta i la mestra Esther es van unir al grup per mostrar-nos els llavadors del poble, encara en actiu, la qual cosa vam poder constatar veient l’aigua tèrbola degut al detergent utilitzat.

Finalment, vam anar fins l’abeurador (ací l’aigua estava molt clara i ens ho vam passar molt bé jugant), al costat del qual vam poder apreciar un enorme dipòsit d’aigua.


    Al llavador de l’assut, d’aigua ni gota; de sol molt.


    De Carlos es diu el molí que vam visitar tot seguit.


    A la Torre, als gronxadors, és on vam estar millor.


    Al llavador de la Torre, l’aigua encara “corre”.


20/06/2010 19:18:11