Activitats complementàries 2014/2015. Benlloch.

PROJECTE "ENTRE QUATRE AIGÜES".

Pàgina principal


EL POVET NOU

El Povet Nou, construït el 1889, està situat dins del barranc de la Font.

La corriola del pou s’enganxa a una travessa de pedra. Té dues piques interiors on s’abocava l’aigua del poal. Des d’allí eixia per la canaleta. Aquesta aigua servia per beure els animals, escurar ...


EL POU DE LA VILA

És el més antic i el més usat abans de l’arribada de l’aigua corrent. Està construït amb blocs de pedra. La corriola està subjectada per un arc de ferro.

L’aigua es tirava a la pica lateral, eixia per la canaleta i allí omplien els cànters. A continuació hi ha un regueró que portava l’aigua a les diferents piques que servien per abeurar els animals.


El POU DE LA REIXA


Està situat a la carretera de la Serra. Aquest pou estava tapat amb tres lloses de pedra i només es destapava quan l’aigua dels altres pous s’havia esgotat. Ara les lloses s’han substituït per el cristall.

El pou té una reixa amb sis forats. Pels forats entraven els cànters nugats amb una corda i els omplien.


Tots estirant i l'aigua del pou trauran.


En un tres i no res, els atifells ben nets!Manolo i Pepe carregant l'aigua a la sàrria.Teresa ens ensenya a beure al gallet.Els d'Infantil han envaït el pou de la Vila.Tots mirant l'interior del pou de la Reixa.Manolo lliga el cànter per baixar-lo.
20/06/2010 19:18:11