Activitats complementàries 2014/2015. Benlloch.

PROJECTE "ENTRE QUATRE AIGÜES".

Pàgina principal


DIPÒSIT DE LA PARTICIPACIÓ


El dia 27 de gener els alumnes de 4t, 5é i 6é vam visitar el dipòsit de la participació, que està situat al carrer Redemur, darrere de l'església.

Allí ens esperava Xavi, que ens va explicar que aquest dipòsit va ser construït per emmagatzemar l'aigua del poble. El van fer a “Jornal de vila”, és a dir, cada veí havia de treballar gratuïtament un nombre de dies. Si algú no podia, havia de pagar el jornal corresponent.

Des d'ací l'aigua arribava a les fonts que van fer a diferents carrers, com la de la plaça del Mercat, la de Sant Antoni, la del Municipi o la de l'Església,...

Actualment el dipòsit ja no té aquest ús però, s'ha habilitat com un espai de reunió per a les associacions del poble i com a sala d'exposicions.

Nosaltres vam aprofitar aquest espai per fer l'exposició d'atifells relacionats amb l'aigua. A l'exposició hi havia objectes tan interessants com els “pitxurrulls”, que són recipients semblants a la marraixa però amb una sola ansa que s'utilitzaven per a beure. O cànters, recipients fets de terrissa cuita, amb un coll estret i curt, que solien utilitzar les dones per anar a buscar aigua a les fonts.


Mireu quantes marraixes i pitxers van portar els xiquets!


A l'exposició hi havia fins i tot un «safero» antic amb tots els seus complements.


Antigament feien servir aquests estris per a fer la bugada.


Tots ben atents a les explicacions de Santi!20/06/2010 19:18:11