Activitats complementàries 2013/2014. Vilanova d'Alcolea

 EIXIDES ECOLÒGIQUES.

Pàgina principal


 

VISITA DE RAMIRO I “EL XAVAL”

El proppassat 20 de maig vam tindre a l’escola la visita inesperada de “El Xaval”, un jònec d’apenes 3 setmanes que el ramader Ramiro va tindre la iniciativa de dur-lo al centre per tal que l’alumnat coneguera de primera mà com s’alimenta un animalet que ha perdut la mare en el part i que depén absolutament del biberó. La sorpresa va ser majúscula, en vore’l al pati, tots els xiquets van voler suspendre les classes i eixir corrents a tocar-lo, a acaronar-lo… i ho van aconseguir. El vedell, completament envoltat de canalla, mai va tindre el més mínim gest d’atacar ningú. També és cert que no es tracta d’un jònec brau sinó de carn.

Una vegada tot el món va poder passar-li la mà pel llom i gaudir de la seua presència, el vam instal·lar en una de les casetes de joguina del pati i tot seguit vam entrar alumnes i mestres a l’aula de segon cicle. Allí, el ramader Ramiro, va fer un repàs a la situació de “El Xaval”, com va ser el part, quan pesava, com l’alimenta, la importància del calostre en el mamífers… i va respondre amb molta cura, paciència i sapiència a totes i cadascuna de les preguntes que van anar eixint a mesura que comentava.

Quan va acabar l’explicació, vam tornar tots al pati i… halaaa! “El Xaval” se n’havia eixit de la caseta i estava tot sol pel pati (les portes d’accés estaven tancades). En vore’ns córrer tots cap a ell, es va esglaiar una miqueta però de seguida se n’adonà que no corria perill.

Passat el temps, Ramiro se l’endugué i nosaltres vam pensar que quan s’acabe el curs anirem a visitar la ramaderia de Ramiro i podrem comprovar si “El Xaval” ja és tot un “senyor”.
20/06/2010 19:18:11