Activitats complementàries 2011/2012. Vilanova d'Alcolea

 Eixida de Germanor 2011

Pàgina principal


 

IX EIXIDA DE GERMANOR

 

Vist l’èxit de participació les anteriors edicions, aquest curs escolar 2011-12, vam organitzar la IX EIXIDA DE GERMANOR el diumenge 13 de novembre, amb el següent programa:

8,45 h. Eixida des de la plaça de les Coves de Vinromà.

9,15 h. Esmorzar en la Montalbana.

9,30 h. Pujada a la Cova Remígia i visita a les pintures.

11,30 h. Eixida cap a Ares del Maestrat.

12 h. Visita a la Cova del Castell. Audiovisual de la història d’Ares.

12,45 h. Visita guiada a Ares del Maestrat de la mà de Pasqual Boira.

14 h. Dinar al Restaurant el Prigó de Catí.

A les 8.45 del matí ja estàvem tots preparats a la plaça de les Coves. Prou puntuals, vam eixir cap a la Montalbana. Un complet esmorzar ens va donar forces per afrontar la pujada fins la Cova Remígia. L’accés, des de la Montalbana, es realitza per un camí ombrívol, que discorre entre les alzines, el qual, en suau pujada ens porta fins al mas de Remígia i l’abric del mateix nom. A mesura que pujàvem la temperatura baixava. Una vegada a la Cova vam comprendre que l’esforç pagava la pena: les pintures es veien molt bé i vam gaudir d’elles. La baixada fou més ràpida, per la comoditat i perquè cada vegada plovia més i acceleràvem.

Agafàrem els cotxes i cap a Ares. La cova del castell d’Ares del Maestrat és una cavitat que travessa la mola rocosa sobre la que va ser bastit el castell. La cova va ser excavada per a traure la pedra necessària per a la construcció de la fortalesa. Durant la Guerra Civil Espanyola va servir de refugi quan Ares va ser bombardejada.

A hores d’ara s’ha convertit en el museu que recull tota la història de la localitat. Es tracta d’una innovadora aposta que barreja les fotografies amb els textos i un singular audiovisual.

Com que continuava plovent, el nostre guia Pasqual Boira ens va poder ensenyar poques coses d’Ares, però totes elles molt interessants.

Finalitzàrem el dia amb un deliciós àpat i la corresponent sobretaula al restaurant el Prigó.


      


      20/06/2010 19:18:11