Activitats complementàries 2009/2010

Aulari: Benlloch

Xerrada sobre bolets

Pàgina principal


Dijous 15 d'octubre de 2009. Marta i Josep ens van visitar. No venien a acompanyar a Sergi i a Elena sinó a parlar de bolets. Un món fascinant, pel que vam poder veure. El primer que ens van dir és que ells no eren micòlegs, però, ningú no ho diria, en saben un munt, i, tots, perquè Sergi ens va deixar bocabadats amb el que ens va explicar. Cistell, bon calcer, roba còmoda, moltes ganes de passejar per la muntanya i... per suposat! un mínim de coneixements per distingir-ne els tòxics dels que es poden menjar sense problema. Ens van dir que de foncs a la natura hi ha tot l'any i per tot arreu, però que a la tardor, les fulles que cauen dels arbres creen unes condicions molt propícies per a ells. Per això tots els busquem en eixa estació. Ens en van portar de moltes varietats: rovellons, pets de llop, amanites -muscària, faloides, rubenstens-, potes de perdiu, llànegues, peus blaus, pipes, xampinyons silvestres, peus de rata, ceps, múrgoles, camagrocs... noms populars, els científics eren difícils. Tots diferents i alguns molt perillosos, fins al punt que podrien matar una persona en qüestió d'hores. També hi havia de deshidratats, secs, que cal posar-los dins d'aigua per tal de cuinar-los, però que és una forma de tenir-ne en qualsevol moment. Ah! Van insistir molt en el fet que cal arrencar-los i no tallar-los i que si no ens els volem dur a casa, no els hem de tocar ni fer malbé perquè sí, encara que siguen tòxics.

Ens vam quedar amb ganes de saber-ne més. Per sort, si tenim algun dubte ells sempre ens podran ajudar. Gràcies per tot, família!

Sergi... tu tot sol!

Bonica, però també tòxica

Una aficció familiar

Encuriosits


03/11/2009 17:02:01