Activitats complementàries 2008/2009

Aulari: Vilanova d'Alcolea

Plantem hortalisses

Pàgina principal


A l'aulari de Vilanova, dins del projecte Bio-eco, també treballem els aliments ecològics. Hem decidit plantar unes hortalisses per tal de valorar la importància de l'alimentació sana.

Araceli, una veïna de Vilanova, ens va deixar un tros de terreny que té prop del poble.

Manolo, pare de Manel i d'Emelina, ens va aconsellar productes que podiem plantar en el mes de novembre per a poder collir-los a final del segon trimestre.

Vam anar a la Cooperativa del poble i, assessorats per Lolamari, ens van donar espinacs, faves, pésols i safanòries. Manolo ens va proporcionar alls per a sembrar.

El dia 14 de novembre de 2008 vam anar a plantar tots estos productes. Araceli ja ens havia preparat el lloc on havíem de sembrar-los. Amb molta il·lusió vam anar omplint els dos solcs. Els alumnes d'Infantil i 1r Cicle van sembrar els alls i les safanòries, els alumnes de 2n i 3r Cicles les faves, els pésols i els espinacs. Després vam posar unes gomes per a regar-ho a goteig. Esta forma de reg és més efectiva i estalvia aigua.

A meitat de gener hem anat a l'hort i hem vist que ja comença a brotar el que havíem plantat. Els conills de camp s'han menjat alguns dels brots. Hem posat canyes i tires de plàstic blanc per a marcar el terreny i esbarrar els conills.

Ja tenim les llavors

Arribem a l'hort

Manolo i Araceli ens expliquen el treball a realitzar

Preparem la terra

I seguim fent el solc

Posem els alls

Posem les llavors de safanòria

Ja ixen les faves

I també els alls

Posem estaques i cintes


03/02/2009 18:47:31