Activitats complementàries 2008/2009

Excursió al castell de Montornés

Pàgina principal


El 18 de febrer de 2009, els alumnes de 3r Cicle del CRA EL Trescaire, vam visitar el Centre d'Informació de la Bartola i el Castell de Montornés, al mateix Parc Natural del Desert de les Palmes.

Eixírem ben de matí per tal d'arreplegar tots els alumnes de Vilanova, Benlloch i la Pobla. Enfilàrem cap a la carretera de Benicàssim i per la carretera de la Magdalena cap al Desert. Després d'uns xicotets problemes (no trobàvem el Centre d'Informació) arribàrem al lloc previst.

Després d'esmorzar, immediatament eixírem a peu per una senda cap al Castell de Montornés. La senda, d'agradable xafar, serpentejava cara al Castell mentre la monitora ens anava explicant la vegetació típica mediterrània. Les palmes o margallons, albaides, estepes, romers, argelagues, gentiscles... anaven perfumant el camí amb els seus flaires. La panoràmica des del camí era espectacular: Castelló, el Grau, Benicàssim, la mar  Mediterrània, els Columbrets, les agulles rogenques de rodeno de Santa Àgueda, el Bartolo, els monestirs carmelitans, ens van acompanyar fins el recinte amurallat del Castell de Montornés i la seua torre de vigilància.

En tornar vam visitar el Centre d'Informació i la seua bassa amb les tortugues. Les dues monitores que ens van acompanyar durant tota la visita, per completar la seua amabilitat ens van regalar tres pósters informatius d'arbres i arbusts típics de la mediterrània. Moltes gràcies.

Per la senda. Al fons el Bartolo

Paisatge des de les altures

El Castell de Montornés i la torre de vigilància

Entrant a l'aljub del castell

Assomats a la bassa de les tortugues

La monitora ens ensenya una tortuga

Vitrina del Centre d'Informació

Foto de grup


27/02/2009 19:10:06