Activitats complementàries 2007/2008

Aulari: La Pobla Tornesa

Eixida a Cabanes

Pàgina principal


El dia 5 de desembre de 2007, els tutors i tots els alumnes de l'aulari de La Pobla vam decidir anar a visitar una planta de tractament de les ametles i una fàbrica de torró. La intenció era veure tot el procés que segueix una ametla fins que arriba a ser un dels components bàsics del torró, eixe dolç típic que mai pot faltar a les nostres taules per Nadal.

En arribar a Cabanes, i després d'esmorzar, vam començar la visita. Primerament, vam visitar la planta de tractament de les ametles, on ens van explicar la utilitat del gallo i de la closca i les diferents varietats d'ametles amb les que treballen. Ens van ensenyar el procés de classificació, on i com les emmagatzemen, quin usos alimentaris tenen aquestes ametles,... Fins i tot, tinguérem la possibilitat d'entrar dins d'una nevera gegant on hi havia milers de quilos d'ametla preparada per a la indústria alimentària.

Després, ens vam traslladar amb l'autobús al polígon industrial on està ubicada la fàbrica de torrons de San Luis. Una vegada allí, molt amablement, una de les treballadores ens va guiar pel museu que tenen de maquinària i antics aparells utilitzats en el passat per a fer torró. Des del primer pis on estàvem, podíem observar als treballadors com elaboraven els diferents torrons, sense córrer cap risc ja que en cap moment pots apropar-te a cap màquina. Una vegada ficats un poc en el tema "torroner", vam baixar a la sala d'audiovisuals per veure un xicotet vídeo que resumia molt bé tot el procés de com es fa el torró. En finalitzar, i després de unes poques preguntes, va arribar el moment més dolç: PROBAR ELS TORRONS QUE ES FAN ALLÍ.

Vaja matí més dolcet que vam passar!. Si podem, tornarem alguna altra vegada.

Tots escoltavem atentament les explicacions

Allí, ens ho van explicar tot pas per pas

Des de dalt podíem veire com treballaven els torronaires

Alguns aparells eren molt curiosos

Vam gaudir d'un bonic museu sobre maquinària per elaborar torró

El moment més dolç de l'excursió


15/08/2008 09:15:26