Activitats complementàries 2004/2005

Setmana MusiCRAl

Pàgina principal


Setmana MusiCRAl (del 22 al 27 de Novembre de 2004)

Daniel Fortea

Les activitats van consistir en audicions, balls, dramatitzacions i actuacions de membres de la banda dels pobles.

Al començament de la vesprada musical vam presentar a un compositor molt important com és A. Vivaldi, representat per un alumne a cada aulari, el qual va recitar una xicoteta poesía sobre la tardor i sobre la música.

Iris, alumna de Benlloch, representant a A. Vivaldi

Seguidament vam vore un video d'un concert de A. Vivaldi, "La Tardor" i els alumnes van acompanyar la música amb una lletra adaptada de la melodía que parle sobre la tardor.

EL VENT PORTARÀ LES FULLETES FINS AL SOL,

PER QUE JA ARRIBE LA TARDOR,

EL VENT PORTARÀ LES FULLETES FINS AL SOL,

PER QUE JA ARRIBE LA TARDOR,

CAUEN, CAUEN JA GROGUES SEQUES MORTES VAN.

JUNTES, MOLT JUNTETES FORMARAN

UNA ESTORA I MOLT CRUIXENT,

JUNTES, MOLT JUNTETES FORMARAN

UNA ESTORA,COM SI FOS D'OR.

Desprès els alumnes de 5é i 6é ens van explicar una xicoteta biografia de la vida de Daniel Fortea, seguint unes fotos que anavem passant en una pantalla.

Ana, Iris i Juan Diego explicant la vida de Daniel Fortea

Posteriorment els alumnes i exalumnes de les escoles que estan a les bandes de música dels pobles van interpretar varies peces de Daniel Fortea adaptades a instruments de vent.

Eva, Edgar, Marta, Silvia i Angel interpretant una peça de D. Fortea

Per a acabar la vesprada musical a cada aulari, els alumnes de 1r i 2n cicle van representar mitjançant una dansa una peça de Daniel Fortea anomenada "La danza de los muñecos de cartón", en la qual els alumnes anaven disfresats de ninots de cartró i anaven despertant mentre sonava la música.

Els alumnes de la Pobla, Vilanova i la Torre pareixien ninots de cartró

Aprofitant també que el dissabte 27 de Novembre es celebrava a l'esglèsia de Benlloch el I Certamen de guitarra Daniel Fortea, els alumnes de 1r cicle de cada aulari del CRA van tancar l'acte ballant "la danza de los muñecos de cartón" que previament havien interpretat els guitarristes que van participar en el certamen.

Els alumnes de 1r cicle del CRA ballant a l'església de Benlloch

I per a concloure tota la setmana musical al CRA, els alumnes de 2n i 3r cicle van visitar l'exposició d'instruments que es va montar al Museu de Belles Arts de Castelló, "Sons del món".

Allí van poder vore tota classe d'instruments de corda, de vent, de percussió, inclús un dels monitors de l'exposició va realitzar amb els alumnes un taller de percussió amb "yembé", instrument de percussió africà.

Diversos instruments de percussió

Els xiquets i xiquetes gaudint del taller de percussió amb el "yembé"


VILANOVA D'ALCOLEA

La setmana del 22 al 26 de novembre de 2004 el CRA TRESCAIRE va celebrar la Setmana Musicral als 4 aularis. Aquest any va estar dedicada al músic de Benlloch Daniel Fortea, ja que es commemorava el seu centenari. Per la qual cosa els alumnes de Vilanova van fer dijous per la vesprada una obra "La Danza de los Muñecos de Cartón".


09/09/2007 11:13:09