Activitats complementàries del CRA 2003/2004

Setmana musiCRAl

Pàgina principal


Benlloch

La setmana del 17 al 21 de novembre, vam organitzar tot un seguit d'activitats al voltant de Santa Cecília, patrona dels músics. Vam fer activitats dins l'aula de música en les quals vam contar amb diferents col·laboracions de gent dels diferents pobles. A més, vam fer una exposició itinerant d'instruments (la major part aportada pels alumnes dels quatre aularis) on estaven representades les tres famílies, i també instruments fets per nosaltres amb material de rebuig. Com que les exposicions estaven obertes a tota la comunitat escolar, vam elaborar un tríptic informatiu per als pares.

Una xicoteta mostra de l'exposició (instruments de corda)

Ballant i la "mini banda" acompanyant.

Concert dels exalumnes de l'escola

---=oO0Oo=---

Vilanova d'Alcolea

Amb motiu de viure amb més intensitat la música, Santi, mestre d'aquesta especialitat, va muntar una setmana musicral. La finalitat era doble: que els alumnes conegueren les famílies d'instruments (corda, vent i percussió) i adonar-se de la importància de la música en l'entorn que els envolta.

Vam preparar per aules uns murals de les families d'instruments, vam realitzar instruments amb material de desfeta i vam portar instruments per realitzar l'exposició.

L'exposició va ser tot un èxit, els alumnes, mitjançant jocs, van anar coneixent els instruments. Després van escoltar a una rondalla que, amb la seua música va animar a ballar tant a menuts com a grans.

Al saló de la banda vam gaudir de l'exhibició d'un jove músic percussionista que viu la música dins d'ell.

Molts i variats instruments de corda.

Detall d'alguns dels intruments de vent de l'exposició.

Els diferents instruments de percussió, despertaven la curiositat del públic.

Santi, enmig del grup que va animar l'exposició.

---=oO0Oo=---

La Torre d'En Doménech

Elena, una amiga de Santi, ens va tocar una molt bonica peça de violí: "La vida es bella".

Nube ens va ensenyar a tocar diferents instruments de vent , l'ocarina, la flauta húngara, etc..

Durant la setmana vam anar fent diferents instruments amb materials de desfeta, com una guitarra amb una caixa de sabates, un tamboret peruà en una caixeta de formatgets, un arpa en una perxa i un pot de llauna...

Santi ens va mostrar els molts i variats instruments de corda, el contrabaix, el banjo, el cavaquinyo...

Després tots i totes, inclosos els pares i mares que van vindre a l'expossició, vam poder tocar i experimentar amb tots els intruments.


09/09/2007 10:51:31