Activitats complementàries 2001/2002
La Pobla Tornesa - Benlloch - Vilanova d'Alcolea - La Torre d'En Doménech

Dia del Llibre

Pàgina principal


La Pobla Tornesa:

El 23 d'abril de 2002 els alumnes de l'aulari de la Pobla van celebrar juntament amb les mestres, la Festa del Llibre. Es va fer un concurs literari de contes inventats pels xiquets i xiquetes i exie dia es van lliurar els premis als guanyadors. També hi van haver tres representacions teatrals i l'escenificació d'un poema. Durant tota la setmana, es va treballar a l'escola la llegenda de Sant Jordi i el Drac, amb murals, redolins, poesies, dibuixos, etc. A l'acabar la festa, van haver regals per a tothom (llibres i vídeos).

Els d'infantil fent la representació de "La rateta presumida".

Representant "La Caputxeta Roja", 1r i 2n.

Concurs literari de 3r, 4t, 5é i 6é.

Guanyadors/ores del concurs literari.

Benlloch:

Durant la setmana del 22 fins el 26 d'abril de 2002 vam treballar l'animació lectora. A les classes d'infantil els alumnes van adquirir gran protagonisme ja que eren ells mateixos els que contaven els contes que vam treballar durant tota la setmana. Tot l'aulari, durant aquesta setmana vam fer un mural amb el següent slogan: "Si vols aventura, llança't a la lectura", vam pensar el decàleg del bon lector, vam portar contes per a compartir amb els companys, i com a cloenda d'aquesta celebració vam representar l'obreta de teatre "Sant Jordi mata l'aranya". Entre els espectadors contavem amb l'alumnat de la Torre i amb una classe del col·legi Aspropace de Castelló.

Mural del decàleg del Dia del Llibre.

Vilanova d'Alcolea:

Aquest any ens vam decidir pels llibres personalitzats. Ens paregué interessant. Després de parlar amb l'autora, Dolors Garcia i Cornellà, férem dos grups per treballar millor els llibres que escollírem. Infantil i primer cicle de primària teníem "El secret de la tortuga" i "Viatge al pais de la tortuga". Segon i tercer cicles de primària llegírem "La vall de l'Esquirol" i "Un dia a la vall de l'Esquirol".

Cada cicle va anar treballant els llibres des de gener a abril.

El primer llibre de cada grup contava una història. De cada capítol es va fer un dibuix en forma de còmic o narració. També realitzàrem murals en cada classe.

El segon llibre era personalitzat, es a dir, els alumnes de cada grup formaven part de la història que havia començat en el primer llibre. En esta segona part vam dramatitzar algunes de les escenes.

El Dia del Llibre pel matí, els de segon i tercer cicle pintaren al pati un gran mural on apareixien els elements característics de la història: el bosc, els esquirols, el castell; també els dos protagonistes: Alamanda i Merlí. Per la vesprada els d'infantil i primer cicle representàren el primer llibre per als grans. La representació anava acompanyada d'una cançó que resumia la història.

Alumnes pintant el mural de "La vall de l'Esquirol".

Representant l'obreta "El secret de la tortuga".

La Torre d'En Doménech:

Per a celebrar el Dia del Llibre vam fer un mural amb tots els llibres que des de Pasqua al 23 d'abril havíem llegit. Durant tota la setmana vam treballar els llibres fent resums, alguns amb dibuixos i altres sense.


09/09/2007 10:11:38